21 Şubat 2010

ADANA: Adana Futbolu ve Hakemliği Değerlendirmesi


Adana Futbolunun geleceği, Adana Hakemliğinin durumu ile ilgili ilginç tespitler yapan www.hakemplatformu.com sitesinin haberini, sizlerle paylaşıp, "Konuşulmayan Konunun Doğrusu Bulunmaz" prensibi ile yorumlarınızı ve düşüncelerinizi bekliyoruz. İşte Haber:
Yılardır ADANA için tüm Türkiye'de söz birliği edilmişcesine; Türkiyenin 4. vilayeti veya büyük şehri diye söz ederler. 7'den 77'ye herkes bu şehrin tanıtımının yeterince yapılmadığından söz eder. Hastalığın teşhisi konulmuştur ama tedavi yöntemini kimse üstlenmez olmuştur. Bunu çözecek CESUR YÜREKLER'e de hep engel olunmuştur.
   
Adana spor camiasının yıllardır yetiştirdiği sporcular Türkiye'de yerine göre söz sahibi olmuş, yerine göre de vizyonun en baş köşesine konulmuştur. Yani ADANA spor potansiyeli çok yüksek olan bir ildir. Hiç kuşkusuz ki bu şehrin tanıtımının yapılması için Spor Turizmini hiç bir kimse düşünmez olmuştur.


Düşünmeyede kimsenin zamanı olmamıştır.


Çünkü; bu şehrin spor yöneticileri olan zati muhterem kişilerin tek felsefesi olan BÖL - PARÇALA ve YE mantığıyla hareket etmişler ASLAN misali....


Adana'nın bürokratlarını, seçilmişlerini, iş dünyasını ve meslek örgütleri ile sivil toplum kuruluşlarını Adana sporunun gelişmesinde ve üst noktalara gelmesinde kullanmamışlar. Hep kendi menfaatlerine veya ceplerine yönlendirmişlerdir.
   
Halbuki yeterli sayıda olmayan Adana Amatörleri için Çok Amaçlı Spor Tesisleri, Müsabaka Salonları, Sahaları veya Kafilelerin kalacağı Misafirhaneler, Kamp yerleri yapılması Adana Spor Turizminde gelişmesinde maddi yönde katkı sağlayacagı gibi Adana futbolunun da gelişmesine büyük katkı sağlayacaktır.


Ancaaakk; Adana Futbolunu bugüne kadar yönetenler ne yapmışlar ?
Sırtlarını dayamışlar belli başlı Bürokratlara, menfaatleri doğrultusunda hareket etmişler. Amatör takımlardan topladıkları paralar ile ciddi bütçelere sahip olarak istedikleri gibi at koşturur olmuşlardır. En önemlisi sezon öncesi şampiyonu ve küme düşecek takımları cafelerde belirler olmuşlardır.
  
Kimsenin bunlara DUR demediği gibi, bu zati muhterem kişiler şimdi de ellerinden büyük oyuncakları alınmış gibi Adana Hakem Camiasını karıştırmak için var güçleri ile Adanalı TFF Başkanvekili Sn. Lütfi ARIBOĞAN ve TFF Yönt. Mehmet BAYKAN'ı araya sokarak MHK'YI ZORDA BIRAKACAK UĞRAŞLAR içerisine girmişlerdir.


Şimdi soruyoruz:
*ASKF Başkanı ALİ GÜLLERİ'nin Hakem Camiası ile ne işi olabilir ?
*Bu işlerle uğraşmış eski Hakem Yöneticilerinin ASKF Başkanı'ndan ne çıkarları olabilir ?
*ASKF Başkanı'ndan medet umacak kadar eski hakem abilerinin ASKF Bşk. ofisinde gece gündüz ne yaparlar ?


Niye diye sorduğunuzda da cevap veremezler veya cevap verseler Biz bir Aileyiz Spor tabanını oluşturuyoruz derler. Ama kimseyi kandıramazlar, yazıktır, arkalarından sürükledikleri genç hakemlere YAZIKTIR ama onlar o gençleri düşünmeyip koltuk sevdasına daha fazla rant elde etmeye harcarlar o genç hakemleri....


Geçmişine sahip çıkmayan Eski Hakem abilerinin kendilerini bu kadar küçültmesi, hakem camiasına verdiği zararı görmezden gelmeleri; yoldan sapmış insanlar olarak adledilmektedir. Hakem Camiasının bu tür insanlara ihtiyacı olmayacak kadar Yürekli İnsanlarla dolu olduğu hatırlatılmalıdır.
  
Adana spor toplumunda sahalarda maç yöneten hakemleri HEDEF haline getiren bu insanların elinde oyuncak olmaması için, radikal kararların alınması ve gerekli olan sağduyunun oluşması şart olmuştur.


ARTIK ÇAĞIN OYUNU HALİNE GELMİŞ FUTBOL BİR YUVARLAK TOPUN PEŞİNDEN MİLYARLARIN KOŞACAĞI, HATTA; BU MİLYARLARIN BU TOP İÇİN MİLYARLAR HARCAYIP YUVARLAĞI İYİ YÖNETEMEYEN ADANA SPOR YÖNETİCİLERİNİN MİLYARLAR KAZANDIKLARINI BU OYUN VAR OLMADAN ÖNCE SÖYLESEYDİLER,
BİZ O YUVARLAĞI AL GİT DERDİK...

Kaynak: www.hakemplatformu.com

0 Yorum:

Kural18.net Hakem Alışveriş Sitesi