11 Ocak 2010

VAN: Başkale Spor Şampiyon


Başkale Şehir stadında oynanan Başkale Spor- DSİ Spor maçı Başkale sporun 3-0 lık galibiyetiyle sona erdi, Başkale Spor Van İlini terfi liginde temsil edecek.

Başkale Şehir stadında oynanan maçta Başkale spor, Cezmi, Ferhat ve Turan’ın attığı gollerle maçı 3-0 kazanarak Van Amatör Liginde Şampiyon oldu. Kara Kobralar tarafatar grubunun tribünlerdeki coşkuları görülmeye aşikardı.

Bütün Başkale Maç İçin Kenetlendi;

Bugünkü maç öncesi taraftarla maça 2 saat kala bütün tribünleri doldurdular. Final Maçını İzleyenler arasında, Başkale Kaymakamı Yunus Kalaycı, Belediye Başkanı İhsan Güler Garnizon Komutanı Ender Çelenk, İlçe Jandarma Komutanı Hacı Mehmet İnce, Başkan Ümit Arslan, Onursal Başkan Sami Karakelle, kurum amirleri ve çok sayıda taraftar maçı izleyenler arasınaydı.

Kara Kobralar Tribünleri Coşturdu;
Bu yılki Van Amatör ligi Maçlarında Van’da oynanan maçlarda Başkale Sporu hiçbir zaman yalnız bırakmayan Belediye Van spor’un Kara Kobralar Ekibi Başkan Ercan Dülger eşliğinde bu gün Van’da 40 kişilik bir grup ile Başkale’deki maça geldiler. Maça gelen kara Kobralar ekibi maçın başından sonuna kadar tribün desteği ile Başkale Sporlu oyunculara destek verdiler.



Sahada Başkale Spor Şow Yaptı;
Maça çok iyi hazırlanan Başkale sporlu futbolcular Van’da ilk maçta hakemlerin verdiği yanlış kararlar ve Başkale Kaymakamı Yunus Kalaycı ile Belediye Başkanı İhsan Güler’e Van’da yapılan saygısızlığa bir tokat indirmek için bugün yemin ederek sahaya çıktılar. Maçtan önce Başkale Polisine destek için Van’dan gelen Çevik kuvvet ekipleri maçta çok büyük güvenlik önlemleri aldılar. Yapılan top ve saha seçiminden sonra maçın ilk düdüğü ile maç başladı. Açın hemen başından itibaren sahaya etkisini koyan Başkale sporlu futbolcular sağlı ve sollu ataklar gerçekleştirerek gol aradılar. Maçın 15. dakikasında gelişen bir atak sonrası topla buluşan Cezmi golcülüğünü tekrar konuşturdu. 15. dakikada Cezmi’nin attığı gol ile Başkale Spor 1-0 öne geçti. İlk yarıda başka gol gelmeyince ilk yarı Başkale spor’un 1-0 lık üstünlüğü ile sona erdi.

2. Yarıda soyunma odasında oyuncularına yeniden taktik veren Atilla Hoca öğrencilerinin sakin olmasını ve bu farklı kazanacaklarını oyuncuların anlattı. 2. Yarının başlaması ile beraber ilk yarıda olduğu gibi Başkale Sporlu oyuncular 2. yarıda da daha atak bir futbol sergilemeye başladılar. 60. dakikada gelişen bir atak sonrası topla buluşan Ferhat yakaladığı pozisyonu iyi değerlendirerek Başkale Spor’un 2. golünü attı. Golü atan Ferhat sevincini Kulüp Başkanı Ümit Arslan ve taraftarlarla paylaştı. Ferhat’ın bu golü ile Başkale spor 2-0 öne geçti. DSİ Sporlu futbolcular 2-0 lık yenilgiden sonra neye uğradıklarını şaşırdılar. 3. gol için sürekli ataklar gerçekleştiren Başkale spor 86. dakikada gelişen bir atak sonrası Kaptan Turan’ın attığı mükemmel fafa golü ile Başkale Spor 3-0 öne geçti. Maçta Başka gol gelmeyince Başkale spor maçı 3-0 kazanarak Şampiyon oldu.

Tribün Coşkusu Sahaya Taştı;
Maçın bitmesi ile beraber İlçe Kaymakamı, Belediye Başkanı ve çok sayıda taraftar saha içine gelerek Şampiyonluğu kutladılar. Şampiyon olan Başkale sporlu futbolcular, şampiyonluk coşkusunu hiçbir maçta kendilerini yalnız bırakmayan ve 90 dakika boyunca kendilerine destek veren taraftarlarıyla paylaştılar.


Kaymakam Ve Belediye Başkanından Prim Sözü;
Maçtan sonra soyunma odasına giden Başkale Kaymakamı Yunus Kalaycı ve Belediye Başkanı İhsan Güler oyuncuları tek tek tebrik ettiler. Kaymakam Kalaycı; Bugünkü futbollarıyla güzel ve zevkli bir maç izleten oyuncularının başarıyı hak ettiklerini ve burada herkse verilecek en güzel mesajı verdiklerini bunun için Başkale Kaymakamlığı olarak her oyuncuya birer maaş ikramiye verileceğini belirtti. Belediye Başkanı İhsan Güler ise şu açıklamalarda bulundu. “ Öncelikle hepinizi bu yürekliliğinizden dolayı tebrik ederim burada sahada herkese verilecek en güzel cevabı sizler verdiniz. Ben şunu söylüyorum, sizlerdenkorkmayanın ne dini var ne imanı, Başkale Belediyesi olarak gönlümüz isterdi ki bizlerde size çok yüksek bir prim verelim ama Belediye olarak şimdilik sizlere Bin Tl prim vereceğiz, Başkale Belediyesi olarak bundan sonra üzerimize düşecek her göreve hazır olduğumuzu da belirtiriz hepinizi candan ve yürekten tebrik ederim” dedi.

Taraftarlar ve Oyucular Şehir Turuna Çıktı:
Sahadaki sevinç gösterilerinden sonra Başkale sporlu taraftarlar, Kaymakam, Belediye Başkanı ve Futbolcular araçlarla uzun bir konvoy oluşturarak şehir turu attılar. Şehir tutundan sonra çarşı meydanına gelen taraftarlar burada halaylar çekerek sevinç gösterilerinden bulundular.

Kaynak: Vanspor.org

0 Yorum:

Kural18.net Hakem Alışveriş Sitesi