20 Ocak 2010

ORDU: Amatörden Gelen Volkan Profesyonelliğe Çabuk Isındı



Ünyespor’un sezon başı kadrosuna maliyetsiz olarak dâhil ettiği Volkan Gönenç Ünyespor’da ilk defa profesyonel olmasına rağmen ligin ilk müsabakasından başlayarak cezalı olduğu maçlar dışında takımda forma giyme başarısı göstererek amatör ligde oynayan futbolculara örnek oldu.

Geçtiğimiz sezon Ordu Amatör ligde İkizce Belediyespor forması ile birçok takımın ilgilendiği genç futbolcu tercihini Ünyespor’dan yana kullanarak profesyonelliğe geçişte uyum sorunu yaşamayacağı bir takımda futbol oynamayı daha uygun buldu. Kart cezalısı olduğu maçlar dışında 9 hafta boyunca grubunda namağlûp lider devam eden Ünyespor’un başarısında da önemli bir paya sahip oldu.

Amatör kulüplerden profesyonel kulüplere gelen futbolcular bir süre profesyonel lige alışma dönemi geçirirler ki bu süreçte birçok futbolcu uyum sorunları nedeniyle amatöre dönüş yapmak durumunda kalır. Volkan Gönenç profesyonel olduğu yılın ilk müsabakasında hocası tarafından görev verilerek kadroya dahil edildi ve 9 hafta boyunca namaglup giden takımının formasını başarı ile taşıyarak hocasının verdiği görevi yerine getirdi. Ligde oynanan bazı karşılaşmalarda sarı kart cezalısı olması itibari ile 1 müsabakada Sürmenespor müsabakasında da haksız yere gördüğü kırmızı kart cezası nedeni ile 3 müsabakada cezalı olarak forma giyemedi.

Ligin sonlarına doğru Ünyespor’un sol kenar oyuncusu Selahattin’in sakatlanması neticesinde hocası Volkan’a yeri olmamasına rağmen sol bekte görev verdi ve elinden geldiği kadar takımı için bu mevkide de görev yaptı. Volkan amatörden gelen bir futbolcu olarak ilk yılında ligin ilk müsabakası itibari ile sarı kart cezası alıncaya kadar 9 müsabakada direk ilk 11 de forma giyerek toplam 13 resmi müsabakada forma giydi ve ligin ikinci devresinde Ünyespor’un ekstra play_off yarışında çok faydalı işler yapacağının sinyallerini verdi.

Ünyespor’un Kemer kampı döneminde de çok iyi çalıştığı bilinen Volkan Ünyespor’un ikinci devre mücadelesinde çok katkı sağlamaya devam edeceği görülüyor.

Ordu Amatör ligimizde Volkan yeteneğinde birçok futbolcunun olduğu düşünüldüğünde profesyonel kulüplerin bu futbolcuları iyi takip ederek kadrolarına dahil etmeleri ve akabinde bu futbolcuların uyumlarının sağlanması konusunda onlara destek olunmalı. Volkan kadar profesyonelliğe çabuk ısınacak türden futbolcuların tespit edilerek takımlara katılımları sağlanmalı.


0 Yorum:

Kural18.net Hakem Alışveriş Sitesi