19 Ocak 2010

KOCAELİ: Kandıra'dan Tek Kurşun



Kocaeli Süper Lig A Grubu’nda Play-Off’lara kalmak için mücadele eden Kandıra Gençlerbirliği önceki lider Çenesuyu Plajyoluspor’u normal sürenin bitimine 4 dakika kala bulduğu gol ile 1-0 mağlup ederek Play-Off’lar için büyük avantaj elde etti
        
Kandıra avantaj elde etti
Süper Lig A Grubu`nda çok önemli bir maç oynandı. Bir yanda Play-Off`lara kalmak için mücadele eden Kandıra Belediyespor, diğer yanda ise Derince Belediyespor, Kağıtspor gibi güçlü takımları mağlup ederek liderlik tahtına kurulan Çenesuyu Plajyoluspor. Maç öncesi birçok kişi Çenesuyu Plajyoluspor`un kazanacağını düşünmesine rağmen Kandıra Belediyespor iyi futbolu ile tek gol ile lideri tahtından indirmeyi başardı.

İlk yarıdan gol sesi çıkmadı
Karşılaşmanın ilk 45 dakikasında taraflar birçok gol pozisyonuna girmesine rağmen bir türlü gol ile buluşamadı. Maçın ilk 20. dakikasından itibaren top ile oynama yüzdesini arttıran konuk ekip Çenesuyu Plajyoluspor, ileri hattında görev yapan Gökhan, Çağatay ve Semih gibi tecrübeli ve genç futbolcuların bulduğu pozisyonları değerlendirememesi nedeni ile soyunma odasına golsüz eşitlik ile gitti.

Son dakikalarda gelen gol
Masçın ikinci yarısında ev sahibi ekip Kandıra Belediyespor, güçlü rakibi karşısında ilk yarıya oranla çok daha iyiydi. Sık sık rakip kaleye tehlikeli pozisyonlar yaratmasına rağmen bir türlü gol ile tanışamayan Yeşil-Beyazlı ekip, aradığı golü normal sürenin bitimine 4 dakika kala buldu. Maçın 86. dakikasında karambol anında topu ağlarla buluşturan Kandıralı Serdar takımına galibiyeti getiren golü kaydetti.

Maç hayli gergin geçti
Kandıra Stadı`nda oynanan Kandıra Belediyespor-Çenesuyu Plajyoluspor maçı hayli gergin geçti. Her iki takımında şiddetle puana ihtiyacı olduğu maçta bir türlü gol ile tanışamayan futbolcular, oyunun sertleşmesine neden oldu. Maçın tecrübeli hakemi Alparslan Dalkılıç yaşanan sakatlıklar ve gerginlik nedeni ile sık sık maçı durdurdu, ilk yarıya 5 dakika, ikinci yarıya ise 4 dakika ilave zaman ekledi.

Engin`in parmağı çıktı
Kandıra Belediyespor`un kalesini koruyan Engin, maçın 30. dakikasında girdiği hava topu sonrası parmağı çıktı ve oyunu erken sonlandırmak zorunda kaldı. Ceza alanı içinde yaşanan karambol anı sonrası hava topu sırasında rakibi ile aynı anda topa yükselen tecrübeli file bekçisinin, bu pozisyon sonrasında sağ serçe parmağı çıktı. Maça devam edemeyen Engin, yerini 1993 doğumlu genç futbolcu Ahmet`e bıraktı.

Sipahi ve Kan maçı izledi
Karşılaşmaya yaklaşık 75 taraftarın yanı sıra önemli isimlerde eşlik etti. Kandıralı taraftarlar maç boyunca takımlarını ateşleyen tezahüratlarını sürdürürken, Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan ile Suadiyespor Onursal Başkanı ve aynı zamanda Kocaelispor Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Sipahi de maçı protokol tribününden izledi. Çenesuyu Plajyoluspor Başkanı Halil Çolak ise ikinci yarının ortalarında maçın oynandığı stada geldi.
Semih YILMAZ

KANDIRA BELEDİYESPOR: 1
ÇENESUYU PLAJYOLU: 0

STAT: Kandıra
HAKEMLER: Alparslan Dalkılıç **, Şafak Küçük **, Bahattin Yenigün **
KANDIRA BLD: Engin * (Ahmet ***), Kenan **, Yasin **, Nuri **, Serkan **, Selim ***, Serkan Başol ***, Engin **, Onur ** (Burak *), Ceyhun ** (Emre *), Serdar **
ÇENESUYU PLAJYOLU: Onur **, Serdar **, Uğur **, Cem **, Çağlar **, Semih *, Remzi **, Recep **, Haydar * (Sefa *), Çağatay * (Zürab *), Gökhan ** (Sabri *)
GOL: Dk.86 Serdar

1 Yorum:

Adsız dedi ki...

slm abicim ben elazıg amatör takımında oynuyorum emeginize saygım sonsuz saygılar

Kural18.net Hakem Alışveriş Sitesi