21 Aralık 2009

SİNOP: Sinop’ta Spor Rezaleti!



Hafta sonu Erfelek İlçe stadında oynanması gereken 1.Amatör Küme Futbol müsabakası yetkililerin ihmali yüzünden oynanamadı.

Ayancıkspor ile Gerze Esnafspor arasında Sinop 1.Amatör Küme müsabakaları için Erfelek ilçe stadına giden iki takım sporcuları ve hakemler Erfelek İlçe stadının kapılarının kitli olduğunu gördüler. Neye uğradıklarını şaşıran kulüp temsilcileri konu ile ilgili yetkililere ulaşıp bilgi almaya çalıştılar.  Erfelek İlçe Stadı soyunma odalarına girilemediği gibi saha da görevliler tarafından çizilmediği gibi Erfelek İlçe Stadının görevlileri de ortada yoktu.

Bir süre iki takım ve hakemler görevlileri bekledi fakat stad görevlileri gelmediğinden ve stada girilemediğinden dolayı hakemler maçı iptal etti.

Böyle bir olayın yaşanması Sinop'ta sporun neden hala buralarda olduğunun bir göstergesi gibiydi. Ancak kamera şakalarında olacak bu rezaletin sorumluları ve yetkililer ne açıklama yapacak merakla bekliyoruz.


Ertem "Biz gerekenleri yaptık, bundan sonraki sorumlukuk ve insiyatif Gençlik Spor İl Müdürlüğü'nündür." dedi.
Ayancıkspor ile Gerze Esnafspor karşılaşmasının yapılamaması sonucunu yaratan Erfelek Stadı rezaletiyle ilgili, Futbol İl temsilcisi ve Futbol İl Tertip Komitesi Başkanı Tayfun Ertem bir açıklama yaptı.

Ertem "Erfelek İlçe Stadında oynanması gereken iki güzide ilçemizin takımları Ayancıkspor ile Gerze Esnafspor maçının tehir edilmesi ile ilgili şunları belirtti. Biz tertip komitesi olarak 14 Aralık Pazartesi günü sabah Sinop Amatör Spor Kulüpleri Federasyonunda arkadaşlarımız ile toplantımızı yapıp kararlarımızı aldık. Ayancıkspor ve Gerze Esnafspor kulübünün başkanlarını toplantıya çağırdık. İki kulüp temsilcisi yer olarak Erfelek ilçe stadında oynayacaklarını beyan ettiler. Bu beyan üzerine biz Futbol İl Tertip Komitesi olarak bütün kararlarımızı alarak kulüplerimize fakslarımızı çektik. Sağlık, güvenlik ve saha ile ilgili olarak ta aldığımız kararlarımızı da elden Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne verdik. Bizler almış olduğumuz kararları Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne verdikten sonra tüm sorumluluk onlara aittir. Biz Futbol il tertip komitesi olarak gerekenler bütün işlemleri arkadaşlarımızla Sinop Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı nezdinde yaptık. Konuyla ilgili sorumluluk ve inisiyatif Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne aittir. Bu konuyla ilgili söyleyeceklerim bunlardan ibarettir" dedi.


Aldığımız son bilgilere göre Sinop Gençlik ve Spor İl Müdürü Gürsel Öztürk’ün maç günü izinde olduğu ve yerine Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Gülten Sağlam’ın vekâlet ettiği belirtilirken, sorumlular hakkında soruşturma açılacağı belirtiliyor.

0 Yorum:

Kural18.net Hakem Alışveriş Sitesi