9 Ekim 2009

Erzincan: Amatör Futbol Kulüplerinin Dikkatine


Erzincan TÜFAD Şube Başkanı Yılmaz Toyran 2009 2010 sezonu amatör liginin hayırlı olmasını dileyerek, kulüplerin antrenör çalıştırması konusunda önemli bilgilere yer verdi.

2009 2010 amatör ligi başlarken kulüplerin büyük eksikliği olarak görülen sözleşmeli antrenörlerle ilgili olarak önemli açıklamalarda bulunan (TÜFAT) Türkiye Futbol Antrenörler Derneği Şube Başkanı Yılmaz Toyran, bir çok kulübün canı yanmadan gereken önlemi almaları gerektiğini hatırlattı.

Amatör kümede kulüplerin bilmesi gereken kurallarla ilgili olarak Türkiye Futbol Federasyonunun vermiş olduğu kitapçıkta bütün kuralların yer aldığını söyleyen Toyran; “Bu talimatlar içerisinde her takımın bir antrenör ile sözleşme yapması zorunlu. 2005 yılından beri Amatör kümede mücadele edecek olan takımların hocalarının takım antrenörlerinin sözleşmeli olması için mücadele ettiklerini kulüplerimizin bir çoğunluğu buna uyuyor ama bazı antrenörlerin çalışmadığı halde lisanslarını kulüplere veriyorlar ve o kulüpte yönetici olan veya belgesi olmayan kişilerin takımın başına geçiyor, bu şekilde sahaya çıkıyor. Bu kesinlikle yanlış, önlemek için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Bu sezonda bunu uygulayacağız derneğimizin tüzüğünün 5. maddesinde kulübün lehine çalışanlar hakkında 5. maddede ihraç kararı olduğu bunun için her Amatör takım 1 teknik sorumlu ile sözleşme yapmak zorunda! dır. Zaten futbol talimatlarının içerisinde bu konu belli. 2 hafta süre zarfında sözleşme yapmak zorunda olduğu ve sözleşme yapmayanlar hükmen mağlup olmakla kalmayıp bir alt kümeye düşürüme kanununun olduğu talimatname var. Bunu bu sezon kesinlikle tekrar uygulayacağız. Ben buradan kulüp yöneticilerine kesinlikle seminere katılmayan belgesi olmayan insanlarla sözleşme yapmamaları veya onlara takımları emanet etmemeleri emanet ettiğiniz şeylerin insan hayatı ile onun için kesinlikle bilgisiz insanlara kulüplerini ve çocuklarını teslim edilmemesi bu konunun da üstünde duracaklarını ve hiçbir antrenör arkadaşında takımın başında sahaya çıkmayacağı takıma lisansını kesinlikle vermesin” dedi.


Toyran sözleşme yapmayan takımları denetleyen Antrenörler Derneği olduğunu ve kesinlikle bu konu üzerinde bu sezon daha çok duracaklarını ve sözleşme yapmayan takımları belirleyeceklerini ve bunun asıl temsilcisi olan Futbol İl Temsilcisidir biz sözleşme yapmayan takımları belirleyeceklerini ve gerekirse ligden düşmeleri için ellerinden geleni yapacaklarını vurguladı. En büyük paylardan birinin de antrenör arkadaşlara düştüğünü ve bizde buradan kesinlikle sözleşme yapmadan sahaya çıkmayın ve sözleşmeye bütün şartlarınızı yazdırın ve dikkat edin hiçbir çalıştırmadığınız kulübe lisanslarını kiraya vermemelerini söyledi.

Burhan Güven
Kaynak : Erzincanhaber

0 Yorum:

Kural18.net Hakem Alışveriş Sitesi