29 Ekim 2009

Diyarbakır: Amatörde Bu Haftaya Bakış


Gençler Galip İken Yenildi.
Diyarbakır B gençler amatör liginde mücadele eden ve geçen sezonlarda aldığı başarılı sonuçlarla bilinen Gençlerbirliği Kulübü bu sezon B kategorisinde oynadığı ilk maçta 2-0 önde olduğu maçta Beşyüzevlerspor’a 4-2 yenilerek lige kötü başladı.

Stadın yanındaki kum sahada çalışmalarını yürüten kırmızı beyazlı ekip ligin ilk maçında Beşyüzevlerspor’a karşı ilk 20 dakikada 2-0 önde olmasına rağmen maçın diğer bölümlerinde rakibe karşı üstünlük sağlayamayarak müsabakadan 4-2 mağlup ayrıldı.


Gençlerbirliği Antrenörü ve Hocası Murat Yavuz takım olarak başarılarının bulunduğunu belirterek, “ Takım olarak geçen sezonlarda amatörde aldığımız sonuçlar var. ama bu sezon kötü koşullar altında 4-5 takımın idman yaptığı sahada çalışmalarımızı sürdürmemize rağmen iyi futbol oynuyoruz. Ligin ilk maçında ilk 20 dakika maçın gidişatı bizim elimizde ikin kendi kalemizde gördüğümüz goller ile oyundan düştük. İlk maçımızda rakibimize 4-2 yenilerek kötü başlangıç yaptık ama diğer maçlarımıza iyi hazırlanarak kazanmak itiyoruz. Çok yetenekli gençlerimiz var bunların Diyarbakır’a ileriki tarihte çok yararlarının dokunacağını düşünüyoruz. Diyarbakır’da amatöre biraz daha ilgi gösterilmesini bekliyoruz. Maçlarımızı sentetik sahalarda oynuyoruz ancak maç gününe kadar bir daha o sahalarda idman yapma şansı bulamıyoruz. Sentetik sahaların çoğalmasını ve amatör takımlara açılmasını bekliyoruz” dedi.






Barış Gençleri İlk 3’ü Hedefliyor
Diyarbakır deplasmanlı 1. amatör liginde mücadelelerini sürdüren Barışspor kulübü gençleri iyi bir yere getirmenin hesaplarını yapıyor. Kulüp başkanı Hamdullah Kaya, “Gençler için bu yola girdik. Bu gençlerimizin başarıları için çaba sarf ediyoruz” dedi

Kapanma aşamasına gelen bir kulübü alarak ismini Barışspor olarak değiştiren yöneticiler hem barışa hizmet etmek istiyorlar hem de Diyarbakırlı gençleri futbol ile bir arada tutmayı hedefliyorlar. 

Maliyespor’un kapanma aşamasına geldiği noktada takımı devir alan Barışspor yöneticileri gençlerin ortada kalmamaları için girişimde bulunduklarını belirten Barışspor başkanı Hamdullah Kaya, “ Bu takımda çok sayıda gencimiz kendini yetiştirmeye çalışıyor. Takım olarak ilk hedefimiz gençlerimizin ortada kalmaması için çabalarda bulunduk.” dedi.

Gençlere hizmet için takımı aldıklarını belirten Kaya, “Kulübü aldığımızda kapanma aşamasındaydı. Gençlerimizin futboldan kopmasını istemediğimiz için kulübü aldık ve ismini barışın seslendirildiği günlerde olduğu için Barışspor yaptık. Bizim kişisel olarak bu kulübü almamızda bir beklentimiz yok. Sadece gençlerimize hizmet için bu takımı aldık ve şuan da bu kulübü yürütüyoruz. İyi bir ekip kurduk. Bu güne kadar çok sayıda bünyemize genç aldık. Bu gençlerimizin hepsi başarılı futbolcular. Hepsi de gelecek vaat eden sporcular bu sporcuların ortada kalmasından yana olmadık. Takımı aldık ve takımın başarılı olması için çaba sarf ettik. Hedefsiz bir takım olamaz düşüncesi ile teknik sorumluluğa Şehmus Tekin hocamızı getirdik. Yardımcılığına da bu işe yıllarını vermiş hocalarımızdan Habip Tanrıkulu hocamızı aldık. Hepimiz bu gençlere hizmet odaklı bir çalışma yürütüyoruz. Geçen hafta Yenişehir Belediyespor’u 2-0 yendik. Bu haftada Bismil deplasmanından talkımımızdan başarı bekliyoruz” dedi. 

Barışspor’un teknik sorumlusu Şeyhmus Tekin ise takımlarının hedefleri doğrultusunda çalışmalar yürüttüğünü belirterek sözlerini şöyle sürdürdü; “Barış adına takımımızın ismini Barışspor olarak isimlendirdik. Maliyespor’dan kalan çok sayıda futbolcularımız ve takıma yeni aldığımız yeni gençler ile 1. amatörde ses getirmeye çalışıyoruz. Takım olarak güzel bir kadromuz var. bu sezon ilk sezonumuz olmasına rağmen şuana kadar iyi sonuçlar alıyoruz. İlk 3’te yer aldığımız taktirde paly-off’lara kalacağız play- off’larda da başarılı olursak Diyarbakır’ı dışarıda temsil etme şansımız doğuyor. Bu gençler ile iyi işler yapmak için uğraşıyoruz. Ben Habip Tanrıkulu hocam bu gençlerimize ilerisi için bir şeyler kazandırmaya çalışıyoruz” dedi.





Paşa Direniyor
Diyarbakır deplasmanlı 1. amatör ligin köklü takımlarından Ali Paşaspor geçen hafta konuk ettiği Bismilspor’a 2-1 yenildi.

Bu haftayı bay geçirecek olan Alipaşaspor, gelecek hafta oynayacağı maçın hazırlıklarını sürdürmeye devam ediyor.

Futbolcuların karşılıksız olarak takımda bulunduklarını belirten Fatih Aydeniz, “ Ali paşaspor bu ligin en köklü takımlarından olmasına rağmen bireysel çabalar sonucu ayakta tutulmaya çalışılıyor. Futbolcularımıza en ufak bir katkımız olmuyor. Bu gençler kendilerini yetiştirmek ve futboldan komamak için çaba sarf ediyorlar bizde onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz.

Diyarbakır’da yeteri kadar tesislerin olmadığı aşikardır. Yaklaşık 5-7 takım aynı sahada idman yapmaya çalışıyoruz. Bununda ne kadar takıma  katkısı var orası belirsiz Diyarbakır’da artık futbola önüm verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Maddi imkansızlıklar çerçevesinde takımları ayakta tutmak zor ve bu zar şartlarda buna eklenince futbol ile iç içe olmak dahada zorlaşıyor” dedi.

Geçen hafta Bismilspor’a yenildiklerini belirten Akdeniz, “ Bu hafta bay takımız ama çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. oynayacağımız diğer maçlarımızda başarılı olmak için çaba sarf edeceğiz” dedi 

Haber: Mehmet KANEVİ

0 Yorum:

Kural18.net Hakem Alışveriş Sitesi