12 Ekim 2009

Adana: Amatör Pencere Emin Adımlarla

Kanal A’da her Cuma günü saat 20.45’de ekrana gelen Amatör Pencere yoluna emin adımlarla devam ediyor. Toros Gazetesi Spor Sorumlusu Hüseyin Arat’ın hazırlayıp sunduğu programın konukları Kozan Belediyespor Kulüp Başkanı İdris Çevikalp ve Şakirpaşaspor Genel Kaptanı Bozan Yıldız oldu. Ekspres Gazetesi Spor Sorumlusu Hamza Güngör’ün yorumlarıyla katıldığı programda Güney Haber Gazetesi Spor Sorumlusu Serkan Bildi de hazırladığı Amatör Panorama’yı ekranlara taşıdı. Kozan Belediye Başkanı İdris Çevikalp ve Şakirpaşaspor Genel Kaptanı Bozan Yıldız, amatörlerin sorunlarını ekrana taşıyan Amatör Pencere programı ilgililerine teşekkür ettiler.
Sitemizin Yayın Hayatının Devamı İçin Reklamların Tıklanması Önemli!!!
Değişik konuların gündeme geldiği programda Hamza Güngör, Seyhan Belediye Başkanı Prof. Dr. Azim Öztürk ve Seyhan Belediyesi Meclis Üyelerini Seyhan ilçesine stat yapmaya davet etti. Güngör, Başkan Öztürk ve meclis üyelerinin Seyhan Belediyespor’un maçlarını Yüreğir’de daha ne kadar oynamasına izin vereceklerini sordu.

3 Yorum:

Sami ELMA dedi ki...

Arkadaşlar,ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ve GENÇLİK SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜNÜN birlikte 3 SENE önce Eski Baraj Çamlığın da yapımına başladıkları 2 adet stat ve 2 adet antreman sahası konusunda bilgilendirirseniz seviniriz.1 tane antreman sahası herhalde MALİYESPOR'a tahsis edildi.Bu statlar bitirilmiş olsalardı,Stat yetersizliğinden Tek Devre oynatılmak zorunda kalınan ALT YAPI LİGLERİ 2 devreli oynatılarak Genç Sporcularımızın daha fazla maç oynaması sağlanarak,Adana'dan Futbolcu çıkması konusunda yardımcı olunurdu herhalde.Zira Yeterli MAÇ oynanmaması,düzgün zeminlerde antreman yapılmaması Futbolcu olmayı çok zorlaştıran sebeplerdir.

Sami ELMA dedi ki...

TFF Futbol Geliştirme Merkezi tarafından Profesyonel Kulüplerin Alt Yapıları için(Tüm Türkiyede katılabilen tek Amatör takım ADANA GENÇLERBİRLİĞİ dir.) düzenlediği Coca-Cola Akademi Ligleri ÇUKUROVA Bölgesi maçlarını U-14 ve U-15 Liglerinde 3(ÜÇ) DEVRELİ,U - 16 Ligin de ise 4(DÖRT) DEVRELİ oynatmaktadır.Ama aynı yaştaki Adana Amatör ligi maçları STAT YETERSİZLİĞİNDEN tek devreli oynatılmak zorunda bırakılmaktadır.

Sami ELMA dedi ki...

Arkadaşlar,yine hatırlayacağınız gibi,geçen sezon sonu Adana'da sadece Gençlik Stadında U-14 LİGİ Türkiye Şampiyonası 1.Kademe maçları oynatılabilmiştir.3.Lige Yükselme ve Diğer Liglerin Türkiye Şampiyonaları Adana'ya verilmemektedir.Çünkü Mart,Nisan ve Mayıs aylarında Statlarımız Toprak Saha haline gelmektedir.Ayrıca Adana'yı temsilen Türkiye Şampiyonalarına katılan takımlarımız K.MARAŞ,Ş.URFA,MALATYA,G.ANTEP gibi illerde 1.Kademe maçlarını Suni çim sahada oynamaktadırlar.Ne sporcuların kendileri,ne ayakkabıları böyle bir sahayı Adanada göremediklerinden zorlanmaktadırlar.Özellikle 3.Lig Yükselme maçlarının tamamına yakını(%90)SUNİ ÇİM sahalarda oynanmaktadır.Adana'dan katılan takımlarımızın,bu sahalarda antreman ve maçlarını yapan diger takımlara karşı başarı şansları azalmaktadır.Adana'ya yapılacak bir SUNİ ÇİM sahalı stat, yağmur dolayısıyla ertelenen maç sayısını azaltacağından,takımların bir hafta boyunca yaptığı antremanlar boşa gitmeyecek,hafta arası maç oynamak zorunda kalan ögrenci sporcularımızın izin sayıları eksilecektir.

Kural18.net Hakem Alışveriş Sitesi