30 Eylül 2009

Diyarbakır: DİYARBAKIR Kadar Kafanıza Taş Düşsün





MİLLİYETÇİLİK onların anladığı gibi, ırkçılık, kafatasçılık, şövenistlik değildir. Bilmiyorlarsa öğrensinler, milliyetçilik, ‘Aynı topraklar içinde bulunan herkese sahip çıkarak, haklarını koruyarak, bir bütün olarak ulusça, millet olarak yaşamaktır’. Bunu bilirler mi acaba o arkadaşlar ?


Bir de kalkmışlar iğrenç bir terör örgütüyle, koca bir şehri ve spor kulübünü aynı kefeye koyuyorlar. Ayıptır, günahtır, yazıktır, iğrençtir, çirkindir. Diyarbakırsporlular, Bursa’ya gider hakaret eden edene.


Trabzon’a giderler aşağılanırlar. Yozgat’a, Sivas’a giderler küfrün bini bir para. Nedir bu rezillik, anlayan beri gelsin. Koca bir şehir nasıl lekelenir ?
Anlamak mümkün değil. Geçmişte Bursaspor’un bir başkanı vardı, konuşurken sürekli sırıtırdı, devleti soydu, soğana çevirdi, dönemin başbakanına yapmadığı yalakalık kalmadı, yetim hakkı yedi, Doğu’ya, Güneydoğu’ya yatırım yapılamamasında, geri kalmışlığında o zat-ı şahanelerinin büyük payı var.


Ama maçlarda Bursaspor’a, ‘Hırsız’ diyen yok.


Trabzon’da masum papazı öldürdüler, Trabzonlu biri de, sırf Ermeni diye delik ayakkabılı gazeteciyi sokakta öldürdü, kimse ‘Katil Trabzon’ demiyor tribünlerde. Sivas’ta 38 insanı, diri diri yaktılar, bir Allah’ın kulu da, Sivasspor sahaya çıktığında, ‘İnsan yakıcıları, katiller’ demiyor.


Çünkü denilmez, olmaz. Ayrıca da ne alakası var ?.


Bu çirkin ve ahlaksız olayların Bursa, Trabzon ve Sivas kentiyle, halkıyla bir bağı var mı, asla. Peki terörle, sporun ne alakası var ?.


Çirkin ithamın olması için tüm masrafların örgütçe karşılanması, sporcu, yönetici ve teknik adamların da terörist olması gerek, böyle bir şey mümkün mü ?. Keşke olsa da sporla adam olup yola gelseler.



Ha burada Diyarbakırspor’un kadrosunda Bursa doğumlu iki, Trabzonlu bir, Urfalı da iki topçu var, biliyor musunuz ?.


TFF Başkanı Mahmut Özgener’i de kutlarım, Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı ile Diyarbakırspor Başkanı Çetin Sümer’i biraraya getirerek, ikinci yarıda oynanacak maç için çok iyi bir olumlu tablo sergilediler, sağolsunlar.


Bursa’daki maçta avazı çıktığı kadar bağıran, ne alakası varsa tekbir getiren, bir Bursalı arkadaşın kılık kıyafeti dikkatimi çekti.


Üstünde dana gibi Amerikan bayrağı olan tişört, hali vakti yerinde besbelli, elindeki sigaradan donuna kadar hepsi ihtal malı veya, burada satılan yabancı firmaların ürünü. Senin milliyetçiliğini sevsinler koçum.


O kadar milliyetçisinki, kendi stadının koltuklarını bile söktün, tuvaletteki pisuarları da kırmışsındır. Statta balgamını da yere attıysan, tam olmuş, tüy dikmişsindir.


Bu memleketi böyle seviyorsan, seveceksen eğer, sevme bilader.
Yeterki zararın olmasın memleketimize bizler razıyız.


29 / Eylül / 2009 Metin AYDINOĞLU
www.haberhurriyeti.com

6 Yorum:

Yasemin Istip dedi ki...

Evrensel düşünüp,yerel davranmak ve ikisi arasındaki organik bağı kurmak çağı anlamaktan geçer.Ön yargılı davranıp(diyarbakır'a),sağa sola sataşarak bunu mutluluk olarak algılayan bir insan,insan olamaz bence.Din,dil,ırk ister beyaz,ister siyah esmer veya sarı ne fark eder,İNSAN olmak yeter,bu düşünce ile hareket edilirse herşey daha güzel olucak.Keşke Ali Gaffar Okkan kadar duyarlı olunabilse...

Ferit BİRİNCİ dedi ki...

spordaki özelliklede futboldaki siyasi rantların sonucudur bunlar biz eğer sporumuza siyaseti sokarsak onun arkasından ıırkçılıkta gelir ayrımcılıkta şunu çok iyi bilirim spor ile sanatın siyaseti olmaz olduğu takdirde ki bu ülkemizde mevcuttur bu tür problemlere sürekli yol açıyo milliytçilikle sporun futbolun hiçbi alakası yok ama bazıları çok seviyo milliyetçiliği bu işe sokmayı aynı mesut özili vatan haini iln eden milliyetçiler gibi bırakın spor yaşasın eşitçe kardeşçe siyaseti sokarak bu güzelliği yok etmeyin

Mustafa YILDIZ dedi ki...

Spor Ermenistan la Türkiyeye yaklaştımak üzereyken ,kendi içimiz de bölünmeye yol açması hiç de hoş değil.Her Diyarakrlı PKK lı değilddir diye düşünüyorum ,en azından öyle inanmak istiyorum .

Unknown dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Kural18.org dedi ki...

Savaş isimli yorumcuya: SİTEMİZDE TEHDİT İÇERİKLİ YORUMLAR YAYINLANMAMAKTADIR.

myeo dedi ki...

HEPİMİZİN AĞZI AÇILDIGINDA GENELLIKLEE KARŞIYI SUÇLUYORUZ DIYORUZ HAKEM HATASI BILMEM RAKIP OYUNCU BIZE HAKARET ETTTİİİ BİLMEM SEYİRCİ BİZE KÜFÜR EDİYOO ŞEKLİNDE SÖYLEMLERİMİZ OLMUŞTUR DEĞİL Mİ ARKADAŞLAR?? PEKİ OLAYAA BİRDE ŞU YÖNDE BAKALIM NEDEN KENTİMİZDE FUTBOLCU YETİŞMİYOr? BUNU HİÇ SORGULADIK MI? VEYA YETİŞMESİ İÇİN NE YAPTIK KENDİMİZE SORDUK MU? CVP İSE KOCA BİR HAYIR...LTFEN ALLAH AŞKINA BANA DERMİSİNİZ DİYARBAKIRIN ALTYAPISINDA OYNAYAN GENCLER KİMLER? YADA ŞÖYLE KADROYA GİRENLER KİMLER YADA KİMLERİN WELEDLERİ? İYİ OYNAYAN HAK EDEN OYNAMIYO ALTYAPIDA BU BİR GERÇEK...ZAMANINDA ALTYAPIDA OYNAYAN BURHAN EŞER İ HEPİMİZ İYİ TANIYORUZ DEĞİL Mİ? OZDÖNEMİN ALTYAPI SORUMLUSU HOCA EFENDİ DEMİŞTİKİ BURHANDA BİŞEY OLMAZ...ONDAN SONRA GALATASARAYIN PAFI BURAYA GELDİ...ONLARIN HOCASI 10 DAKİKA YARDIMCISINA DEDİ Kİ BU OYNAYAN YANİ BURHAN EŞER KAÇ DOĞUMLUDUR.ONU TAKİP EDİN...İŞTE BİZİM FUTBOL ANLAYIŞIMIZ BU OYUNCU OLUNMAZ DENİLEN ADAM SÜPER LİGTE TOP OYNUYO...

Kural18.net Hakem Alışveriş Sitesi