13 Eylül 2009

Adana: Hakemler Derneği Başkanı Özçelik’den Açıklama


Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemciler Derneği Adana Şube Başkanı Hüseyin Özçelik, çeşitli konularda yazılı açıklamalarda bulundu.

Dernek Başkanı Hüseyin Özçelik’in yaptığı açıklama aynen şöyle:
“O8 Eylül 2009 tarihinde Adana Akdeniz TV’de yayınlanan Amatörce Programı’nın konuklarından Sayın Ali Gülleri’nin hakemlerle ilgili konusu gündeme geldiğinde, “Davetli olarak hakem derneğinin seçimine gittiğini, ancak kendisine söz hakkı verilmediğini ve de orada kabul görmediğini beyan ederek ayrıldığını; buna mukabil TÜFAD’ın toplantısında Sayın İlyas Ayan’ı davet ederek kendisine konuşmasını yapmak üzere söz verdiğini, bu sözü niye verdim biliyor musunuz? Anlasın utamazlar” diyerek hakem derneğimize gönderme de bulunmasını üzüntü ve esefle karşıladım.

Bizler dernek yönetimi olarak sporun, barış sevgi ve kardeşlik içerisinde sonuna kadar açık tutarken ve spor ahlakı olarak olumlu mesajlar verirken, Adana’mızda 26 Eylül de başlayacak Amatör sezon öncesi böyle bir beyanatın verilmesini talihsizlik olarak addediyor ve Adana’mızı “İnşallah” kaos ortamına sokmayacağını ümit ediyoruz.

Dileğimiz o dur ki; böyle sorumsuzca söylenen beyanatlar, Amatör küme futbol müsabakalarında yaşanabilecek olumsuzlukların vebalinin kime ait olacağını da spor kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Hakem derneği olarak, bu konuşmanın talihsizce ve zamanı doldurmak için yapıldığı kanısındayız. Sayın Gülleri; (Dernek Başkanı olarak beni kastederek) “Özçelik arkadaşımızdır ama camiasını tanımıyorum” ifadesini kullanmasını heyecanına veriyoruz. Çünkü bu zatı muhteremin Adana sporuna geçen emeği elbette ki tartışılmaz ama kişilerin geçici olduğunu ve de mezarlıkların kendilerinden vazgeçilmeyeceğini sananlara dolu olduğunu da hatırlardan çıkarmamam gerekir.

Kurumların birbirleriyle olan ilişkileri toplumuzun aynasıdır, kısır çekişmelerin hiç kimseye bir faydası yoktur. Zira TFF bünyesindeki iki güzide kurumun diğer bir kurumuyok sayması ve zedeleyeci beyanatları etik değildir. Kulüpler ve hakemler birbirlerini tamamlayan unsurlardır.
 Bizler sorusu olan herkesin sorusunu dürüstlükle cevapladık ve herkese sağduyulu yaklaşmaya çalışarak kimse hakkında alaycı ve aşağılayıcı beyanat vermedik vermeyeceğiz de, ancak derneğimize, spora yakışmayan söylevlerde bulunan kişilere de meydanları boş bırakmayacağımızın da bilinmesini hatırlamakta fayda görüyoruz.

Hakem camiası olarak, tüm kulüplerimize eşit, adil ve sahada beynelmilel futbol oyun kurallarını tarafsızca uygulayarak hakemlerimizle yeni sezona hazırız.

Hakem ve gözlemcilerimizin yanında ve arkasındayız.
Tarafsızım diyen taraflılar, kariyer endişesi yaşayanlar, lütfen Adana hakemliğini ve sporunu kaosa sürüklemeyelim, spor camiamızın toparlanmaya başlandığı bu günlerde gelin birlik olalım ki tarih sayfalarındaki anılarımız gelecek nesillere örnek olsun.

Bizler sözün bittiği yerin başındayız. Hakemlerimizin 2009 – 2019 sezonunda Adana’mızdaki amatör küme maçlarında daha da başarılı olacakları inancıyla liglerimizdeki tüm takımlarımıza önce sağlık sonrada başarılar diliyorum. ”


Kaynak : Adana Ekspres Gazetesi

0 Yorum:

Kural18.net Hakem Alışveriş Sitesi